Moes tuinieren op de Lorentzschool

21 april 2021

April 2021

Ontdekken hoe voedsel groeit en verbinding maken met de natuur, daarvoor is een moestuin de perfecte tool. Op basisschool de Lorentzschool in Hilversum is het vergroenen en gezonder maken van het schoolplein in volle gang. Een moestuin kan daarbij dus niet ontbreken.

Moestuindocent
Gedurende het schooljaar krijgt de school een aantal keren ondersteuning van moestuindocent Monique van Bussel. Dit gebeurt volgens een opgezet tuinplan van de moestuin en met Arnold van Woerkom als inspiratiebron. Dit wordt mede ondersteund door Urban farming 035.

Alles over moes tuinieren
Elke vrijdag zijn de leerlingen van groep 3 tot en met 8 onder leiding van Hans Klein (conciërge van de Lorentzschool) bezig met het kweken en verzorgen van de groenten. De grond wordt bemest, zaadjes gezaaid en groenten verzorgd. Hierbij wordt kennisgemaakt met verschillende groenten en handelingen die tijdens het moes tuinieren nodig zijn, zoals bemesten, soorten gereedschap en het geven van water.

Aandachtig aan de slag

De moestuin verbetert de houding van kinderen tegenover gezond en duurzaam voedsel. Volgens Hans Klein vinden de leerlingen het een leuke ervaring om het hele proces van zaaien, oogsten tot aan het koken mee te maken. Tijdens de uitleg luisteren ze aandachtig en genieten ze van het buiten bezig zijn.

Meer informatie

Wil je ook op jouw kinderopvang of school aan de slag met moes tuinieren of een van de andere gezonde leefstijl thema’s? Neem voor meer informatie contact op met JOGG-regisseur Rianne Schaap, via rschaap@teamsportservice.nl

• foto 1
  • foto 2